Sommerjobb i Norden?

Sesongen for å søke sommerjobb er i gang, og for ungdom som ønsker en utradisjonell sommerjobb kan en sommerjobb i et annet nordisk land bli en helt spesiell opplevelse. 

Jobbmulighetene utover Norges landegrenser er mange og kanskje frister jobb i en storby som Stockholm eller Helsingfors, eller kanskje storslått natur på Grønnland eller Island er det som lokker mest?

For eventyrlysten ungdom kan prosjektet Nordjobb tilby arbeidsutveksling til de nordiske landene. Prosjektleder i Nordjobb Norge, Kristin Selstrøm Moe, sier at internasjonal arbeidserfaring er etterspurt for dagens jobbmarked og kan gi et fortrinn i videre jobbsøking. – Ved å jobbe en sommer i utlandet vil du tilegne deg både språkkunnskaper, kulturforståelse og arbeidserfaring, og ikke minst få en uforglemmelig sommer, sier Moe.

Et stort utvalg av jobber

Hvert år sender Nordjobb rundt 750 ungdommer på utveksling i hele Norden. Prosjektet er delvis finansiert av Nordisk ministerråd og er en gratis formidlingstjeneste for norsk ungdom. De fleste jobbene som formidles er tradisjonelle sommerjobber innen turist- og servicenæringen.

- Du kan jobbe i restauranter og parker, på hotell, og i hjemmetjenesten for eldre i de fleste land. På Island finnes også jobber på bondegård og på Grønnland har vi jobber i industrisektoren. Vi får kontinuerlig nye arbeidsplasser og hvert år har vi et stort spekter av sommerjobber, så vi har noe for enhver smak og kompetanse sier Moe.

 

En enklere vei inn på det Nordiske arbeidsmarkedet.

Om du finner jobb gjennom Nordjobb hjelper prosjektet deg med bolig i det landet du har fått jobb.

- Vi har boligavtaler med studentsamskipnader i de største byene hvor vi opererer, så ungdommene kan leie rimelige boliger av seriøse aktører og slipper det private leiemarkedet. Nordjobb tilbyr også et variert fritidsprogram gjennom hele sommeren som gir ungdommen et sosialt nettverk mens de er på arbeidsutveksling. – Vi ønsker å lette unges tilgang på det nordiske arbeidsmarkedet og ved å tilby bolig og fritidsaktiviteter blir et slikt opphold trygt og godt, sier Moe. Ungdom mellom 18 og 28 år som er interessert i å jobbe en sommer i Norden kan registrere seg og søke via Nordjobbs hjemmeside www.nordjobb.net

Kristin Selstrøm Moe
Nordjobb Norge
Tlf: 22 51 67 64

e-post: norge@nordjobb.net

Gjøvik videregående skole, Postboks 534, 2803 Gjøvik Telefon: 61 14 94 00  Telefax: 61 14 94 01 E-post: gjovik.vgs@oppland.org
Ansvarlig redaktør: Åse Sletten  Webredaktør: Tor Henrik Mikkelsgård